Rzeszów 2017
Artykuły
- Anna JĘCZMYK i Krzysztof KASPRZAK
Turystyka kulinarna w świetle koncepcji zrównoważonego rozwoju w Polsce
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.1 - Krzysztof KASPRZAK
Wydawnictwa oficyny Abrys jako zadanie edukacyjne. Upowszechnianie retardacji jako element alternatywnej edukacji. Część II
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.2 - Aneta LEWICKA-CHOMONT
Wpływ promieniowania ultrafioletowego na wybrane choroby gałki ocznej i na zapadalność na zwyrodnienie plamki związane z wiekiem
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.3 - Christopher N. LOWE, Kevin R. BUTT i Kevin CHEYNIER
Badania techniki ze znakowaniem dżdżownic, wprowadzaniem do gleby i odnajdywaniem osobników dla biomonitoringu
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.4 - Adam MASŁOŃ
Analiza nierównomierności dopływu ścieków do miejskiej oczyszczalni w Zamościu
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.5 - Mariusz PTAK
Zmiany temperatury wody i zjawisk lodowych rzeki Ner (centralna Polska) w latach 1965-2014
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.6 - Beata RASZKA i Krzysztof KASPRZAK
Park krajobrazowy – możliwości ochrony przestrzeni
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.7 - Magdalena TANONA, Paweł CZARNOTA i Bernadetta ORTYL
Wykorzystanie transplantowanych plech Hypogymnia physodes (L.) Nyl. w ocenie zanieczyszczenia miasta Rzeszowa
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.8 - Natalia ŻUREK, Maciej BILEK i Sebastian WÓJCIK-JACKOWSKI
Konieczność zachowania i ochrony studni kopanych jako rezerwuaru wody pitnej
DOI: 10.15584/pjsd.2017.21.1.9
Działania praktyków