Rzeszów 2020
Artykuły
- Maciej BORSA
Wpływ wartości środowiskowo-krajobrazowych na możliwości retardacji presji inwestycyjnej
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.1 - Zbigniew W. CZERNIAKOWSKI i Marta GARGAŁA-POLAR
Ogrody deszczowe jako sposób retardacji strat wody opadowej w terenach zieleni miejskiej
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.2 - Kazimierz DYGUŚ
Ekologiczne skutki wieloletniej działalności leśnej oczyszczalni ścieków Zakładów przemysłu ziemniaczanego w Iławie
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.3 - Aleksandra JADACH-SEPIOŁO
Retardation of changes in peripheral areas of cities – investment strategy or inaction?
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.4 - Anna KALINOWSKA
Raporty na temat różnorodności biologicznej w globalnej strategii komunikacji społecznej
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.5 - Krzysztof KASPRZAK
Tożsamość regionalna w planowaniu przestrzennym – wielkopolska 2020+. Refleksje i komentarz
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.6 - Aleksander KIRYLUK i Joanna KOSTECKA
Uprawa lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.) na polskiej wsi
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.7 - Stanisław KNUTELSKI i Emilia KNUTELSKA
Owady przekształcające odpady w użyteczną biomasę wsparciem dla retardacji
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.8 - Joanna KOSTECKA, Mariola GARCZYŃSKA i Sławomir PROGOROWICZ
Rozpoznawanie elementów oceny cyklu życia (LCA) jako wsparcie organizacji zrównoważonej gospodarki odpadami komunalnymi i edukacji
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.9 - Karolina MROCZEK
Alternatywne i egzotyczne źródła białka zwierzęcego w żywieniu człowieka w kontekście racjonalnego wykorzystania zasobów środowiska
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.10 - Tomasz PIECHOWIAK, Radosław JÓZEFCZYK i Maciej BALAWEJDER
Przetwarzanie odpadów z produkcji cebuli w żywność funkcjonalną
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.11 - Roman RUDNICKI, Mieczysław KLUBA, Aleksandra JEZIERSKA-THÖLE, Barbara SZYDA i Łukasz WIŚNIEWSKI
Nawożenie naturalne w strukturze nawożenia w zrównoważonym rolnictwie – na przykładzie Polski
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.12 - Józefa WIATER
Bioakumulacja wybranych metali ciężkich w kukurydzy uprawianej na paszę
DOI: 10.15584/pjsd.2020.24.1.13